Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Getuigenissen

Evi

De kracht van sociale media: succesvolle oproep voor vrijwilligerswerk

Steeds meer leefgroepen doen beroep op vrijwilligers om onze zorggebruikers nog extra aanbod te bieden. Er wordt dan steeds een oproep gelanceerd via onze social media kanalen en hier komt gelukkig veel respons op. Ook voor Brent (leefgroep Zandheuvel) werd in vrijwilligster Evi een goeie match gevonden. 

Hoe ben je bij De Witte Mol terecht gekomen?

Ik ben Evi, een mama van 3 kindjes die graag zorgt. Een kennis van mij doet vrijwilligerswerk in de sector, ik zag de oproep passeren en ik dacht echt bij mezelf “het is fijn om zoiets te kunnen doen”, dus heb ik me aangemeld. 

Sinds het begin van de vakantie ben ik gestart en ik had vanaf de 1e keer een goede klik. Brent is een lieve en aangename jongen en hij kan mijn naam al zeggen. Ook met mama heb ik een goed contact en dat vind ik ook heel belangrijk. Want het is toch wel spannend: het gaat niet om je eigen kind, dus ik denk wel dat ik het goed doe, maar voor iemand anders is dat misschien niet zo. We sturen daarom regelmatig berichten en foto’s om elkaar op de hoogte te houden. 

ik dacht echt bij mezelf “het is fijn om zoiets te kunnen doen”, dus heb ik me aangemeld

Hoe ervaar je het werken als vrijwilliger?

Brent staat voor veel dingen open, dus we doen ook wel veel verschillende dingen: fietsen, wandelen, snoezelen, spelletjes spelen, liedjes zingen,... Brent snoept ook heel graag, dus gaan we af en toe ook eens  een ijsje of een wafel eten, natuurlijk met toestemming van mama. 

Ik vind het vrijwilligerswerk echt leuk en het is voor mij ook een beetje een zoektocht. Ik ben nu poetsvrouw, maar dat ga ik niet altijd blijven doen. Ik heb verzorging als opleiding gedaan, maar steeds in rusthuizen, dus iets totaal anders. Als je iets nog niet gedaan hebt, kan je ook niet weten of het iets voor jou is, dus wilde ik dit wel eens proberen. Je krijgt er een andere kijk op als je erin zit.

Ook naar mijn kinderen toe vind ik het belangrijk. Kinderen zijn vaak hard naar elkaar toe en ze staan er niet bij stil dat er mensen zijn die ‘anders’ zijn door een reden waar ze niet aan kunnen doen. Doordat ik foto’s toon van wat ik doe met Brent, komen ze hier toch al een beetje mee in contact. Ze vinden het fijn en vragen er ook naar: “mama, ga je vandaag naar Brent” of “mama, hoe was het met Brent?”. 

Waarom zou je het iedereen kunnen aanraden om te komen vrijwilligen bij De Witte Mol?

Van Brent krijg ik zoveel dankbaarheid terug. Als ik zijn lach zie, dan denk ik steeds bij mezelf “ik heb iets goeds gedaan” en daar doe je het voor. Als iedereen in zijn vrije tijd vrijwilligerswerk zou doen, dat zou een wereld van verschil maken. En het hoeft echt niet veel te zijn, want ik kom 2 keer per week een uurtje. Dat is tijd die iedereen wel eens zou kunnen missen.

Ben je ook opzoek naar een perfecte match? Kijk dan snel op onze vrijwilligers vacatures.

Vraag meer info aan ons vrijwilligersteam