Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Getuigenissen

Stage op de Witte Mol

Een leerrijke periode

Elk jaar opnieuw lopen hier heel wat studenten stage en geven zij het beste van zichzelf. We onderschepten een enthousiaste stagiaire op de Zandheuvel en laten haar hier aan het woord.

 

Kan je je kort even voorstellen?

Ik ben Talitha, ik ben 19 jaar jong en ben sinds het 3de middelbaar gestart in de richting voeding-verzorging. Nadien heb ik nog een specialisatiejaar gedaan, namelijk een 7é jaar kinderzorg. In deze periode heb ik kennis gemaakt met SAIGO, wat ik een keileuke stage vond en hierdoor ook beslist heb dat dat de richting was die ik wilde volgen. Ik heb ook ervaring met werken in een rusthuis (weekendwerk gedurende 3 jaar) en in een kinderdagverblijf ( zomervakantie gedurende 3jaar)

Vanuit welke opleiding doe je hier een stage en hoe lang?

Ik zit in mijn eerste jaar orthopedagogische begeleiding (graduaat) in Geel en ik doe hier stage van 13 oktober tot eind mei / midden juni. 

Wat was je eerste indruk toen je hier op de Zandheuvel met je stage begon?

Ik was voor ik begon met stage  al eens komen kennis maken met de leefgroep en toen was mijn eerste indruk “eerder chaotisch” omdat ik ook eerst niet wist wat ik moest verwachten. 

Je krijgt veel liefde van de cliënten waardoor het nog leuker wordt om dit te doen!

Wat maakt dat je zo enthousiast bent? 

Ik ben enthousiast omdat dit een heel nieuwe leuke, leerrijke ervaring is en hier heel veel kan en wil leren. Het team van de Zandheuvel heeft mij ook heel goed opgevangen en dat zal er natuurlijk ook veel mee te maken hebben. 

Vanuit jouw ervaring: met welke argumenten zou jij andere studenten motiveren om hier een stage te komen doen?

Het is een heel leerrijke ervaring, je leert er allemaal nieuwe dingen. Het is een super leuk/hecht team waar je in terecht komt die je op een leuke manier veel willen leren. Je krijgt veel liefde van de cliënten waardoor het nog leuker word om dit te doen.

Zou je jouw stage hier met 1 zin kunnen omschrijven?

Een kei leuke en super interessante stage met de leukste bewoners en een team dat mij super goed begeleid.

Zou je ingaan op een aanbod om hier bij ons te komen werken?

Als ik mijn diploma zou hebben JA. Dit is natuurlijk ook nog maar mijn eerste stage in dit werkveld dus heb ook nog niet echt ervaringen in andere doelgroepen/ instellingen maar waar ik nu sta in de Zandheuvel zou ik als het kon heel graag beginnen.

MOL Stagiaire.jpg

 

Is een stageplaats bij De Witte Mol  iets voor jou? Neem dan contact op met onze stageverantwoordelijke: 

Neem contact op met onze stage-coördinator