Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Getuigenissen

Coördinator De Kei

"Het beeld dat ik van de job als coördinator had klopt voor mij"

Bij de overgang naar de clusterwerking, horen natuurlijk ook nieuwe rollen. Lin coördinator van cluster de Kei heeft het veranderingsproces van zeer nabij meegemaakt en mee voorbereid. We laten haar daarom aan het woord over hoe ze coördinator geworden is, hoe de aanloop naar 1/1/2020 verliep en hoe ze het tot nu toe ervaren heeft.
MOL_Lin.JPG

Ik heb nog getwijfeld of ik voor coach of coördinator ging, omdat daar mijn 2 interesses lagen. Toch heb ik uiteindelijk gekozen voor coördinator, omdat ik, naast het beleid maken, toch nog voeling wilde behouden met de leefgroepen. Ik had ook al een beetje een zicht op de job inhoud, omdat ik takverantwoordelijke was.

Ik vond wel meer rust nu het echt gestart was. Ik kon mijn focus nu volledig richten op De Kei.


Knopen ontwarren


Ik heb de aanloop naar 1/1/2020 als druk ervaren.
Er was een periode, waarin ik nog zaken wilde opvolgen als takverantwoordelijke, maar tegelijk ook al mee het  veranderingsproces moest voorbereiden. De grootste knopen die moesten ontward worden voor 1/1/2020, waren enerzijds de cluster vormen (wie, wat, waar) en het beleidsmatige (budgetten, verantwoordelijkheden, …). Gelukkig zaten we in eerste instantie met de 4 coördinatoren op hetzelfde bureau, dus konden we elkaar bevragen en hadden we ook ondersteuning van de veranderingsmanager. Bij het personeel rezen nog heel wat vragen, maar ik had de indruk dat vanaf het moment dat iedereen wist waar hij stond in de cluster, dit wel rust bracht. Het grootste verschil vanaf 1/1/2020 was dat we niet meer met de 4 coördinatoren in 1 ruimte zaten. Beslissingen tussendoor nemen ging dus moeilijker. Ik vond wel meer rust nu het echt gestart was. Ik kon mijn focus nu volledig richten op De Kei.


Samenwerken


Het beeld dat ik van de job als coördinator had klopt voor mij, hoewel ik in het stukje beleid nog moet zoeken. Ik sta positief tegenover de clusterwerking en probeer dit ook uit te stralen. Het is belangrijk dat iedereen nauw met elkaar kan samenwerken en ik vind dat we al een mooie samenwerking hebben. Het moeilijkste voor mij is dat ik soms nog de neiging heb om het over te nemen, hoewel de teams zelfstandig moeten werken.