Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Getuigenissen

RTH begeleiding

Wie is wie?

RHT begeleiding van De Witte Mol

Kristel Schoemans 

Een nieuw gezicht op de Witte Mol. Zal ik me even voorstellen?

Mijn naam is Kristel Schoemans, 39j, trotse mama van Ella (13j) en partner van Luc.

We wonen met ons gezin in Lommel. 

Na enkele stages binnen vzw Stijn startte mijn loopbaan in 2005 op Sint Oda. Vrij snel kwam ik terecht op een leefgroep met kinderen en jongeren waar de nodige uitdagingen de dag kleurde. Niet enkel de kinderen wisten mijn hart te veroveren, ook Luc, toen collega, nu mijn man, wist me te charmeren. 

Dit betekende voor mij een overplaatsing naar de volwassenwerking van Sint Oda. 

Na de geboorte van Ella leerde ik al doende over hoe kinderen een spiegel zijn voor ons. Dit wakkerde mijn passie om met kinderen te werken opnieuw aan. Hierdoor maakte ik de overstap naar de buitenschoolse kinderopvang. Deze keuze deed me 3 jaar later aankomen in het onderwijs. 

Doorheen alle persoonlijke en professionele ervaringen bleef ik opleidingen volgen steeds met de focus op kinderen en hun context. 

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden om te zien of er nog meer in zit. En toen was er de vacature voor het RTH-team. Voor mij voelde dit als een volgend puzzelstuk op mijn levensweg. 

Geluk is voor mij een combinatie van zinvol werk en thuis genieten van mijn eigen gezin. Een wandeling met onze hond, de natuur en een flinke portie zon maken me erg blij. Daarnaast vind ik rust in tuinieren, een goed boek, yoga of er even op uit trekken. 

Sven Caers

Als 2de van het nieuwe R.T.H.-team mag ik mezelf voorstellen. 

Ik ben Sven Caers, voor velen hoor ik misschien al bij het meubilair van De Witte Mol na enkele jaren stage en vervolgens bijna 18jaar leefgroepwerk te doen hier in De Witte Mol. 

Jullie kennen me ook als verantwoordelijke van onze Therapiehond Pebbles, dit blijf ik ook gewoon verder 2u/week opnemen. Daarbuiten zal ik nu mijn werk als auti-coach en RTH-begeleider uitbreiden van 1 dag in de week naar 36uren per week. 

Het begeleiden van mensen onder RTH is voor mij dan ook niets nieuw meer, maar ik ben wel ontzettend blij met deze kans en uitbreiding. Ik neem niet enkel de begeleiding op mij, maar zal ook een bruggenbouwer zijn tussen de verschillende partners binnen de RTH-projecten zoals de gemeente Mol, De Schakel en anderen. 

Buiten mijn werk hier, ben ik ook zelfstandig auti-coach in Centrum Vector in Mol, heb ik samen met Els (voor velen jullie nog wel bekend ;-)) 2 puberende zonen en een bruine labrador met bijna een pensioengerechtigde leeftijd waar we nog rustige wandelingen mee doen in binnen- en buitenland.

Greet Goris

Als oudste van ons RTH-groepje, zal ik dan maar eens afsluiten.

En met zo’n 25 jaar dienst binnen vzw Stijn ga ik er vanuit dat iedereen mij, Greet Goris, al wel een beetje kent.

Tussen mijn 4 mannen thuis moet ik af en toe m’n vrouwke wel staan!

Dankbaar voor dat rugzakje vol bagage spring ik nu graag in een nieuw avontuur!

Maar ik denk dat we bij RTH graag puzzelen, want ook mijn puzzelstukje is gelegd.

Voor een stevige (berg)wandeling en een goeie babbel met een zelf gebakken wafel erbij, sta ik paraat!

Vraag meer info aan onze expert zorg