Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Getuigenissen

Kris

Zolang je een stem kan uitbrengen, kan je gehoord worden

Mijn naam is Maes Kris. Ik ben 57jaar en woon in Olen. Zelf ben ik geboren en getogen in VilvoordeIk woon vanaf 1998 in de Kempen, waar het graag vertoeven is. Ik ben sportief aangelegd en mijn hobby is dan ook hardlopen. Ik probeer toch een 3 tot 4 keer per week te lopen, op mijn palmares staan 2 marathons (Brussel/Antwerpen). Mijn link met De Witte Mol is mijn dochter Luna, die vanaf april 2020 op De Witte Mol verblijft

Waarom lid van de Gebruikersraad?

Ik had al wel eens gelezen over de gebruikersraad en het wekte mijn interesse. Maar het is pas toen ik een mail ontving, ik denk toen er verkiezingen gehouden moesten worden, dat het nog eens onder mijn aandacht kwam en ik besloten heb om toe te treden. Het was geloof ik in februari of maart. Ik heb dus nog niet zo vaak mee vergaderd.

Ik bekijk het niet enkel voor mijn dochter, maar voor alle zorggebruikers. Ik kan er zaken aanbrengen, waar ze misschien later nog rekening mee kunnen houden. Dat zal niet altijd zo zijn, maar als je niks zegt, gebeurt er ook niks. Vooral kwaliteit van zorg vind ik belangrijk (bv. De tijdsinvulling van de zorggebruikers).

Alle thema’s kunnen aan bod komen (bv. Prijsstijging van het eten, verhuis naar een nieuw gebouw, …) en op de vergaderingen kan echt het belang van de zorggebruikers naar voren gebracht worden. Ik vind het belangrijk om lid te zijn van de gebruikersraad omdat je zo altijd informatie krijgt die je anders misschien zou missen en omdat je je stem kan laten horen in functie van het totaalpakket binnen de zorg. Zolang je een stem hebt, moet je ze ook laten horen vind ik. 

Vraag meer info aan onze beleidsverantwoordelijke zorg