Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

VZW Stijn verhuist

Stijn vzw kiest voor Skondrasgebouw

13/08/2021 De Witte Mol

In het najaar 2020 besloten we op zoek te gaan naar een gezamenlijke locatie voor Stijn vzw en haar ondersteunende diensten. Vandaag hebben we die locatie gevonden: het Skondras-gebouw in Hasselt, ook gekend als het voormalige LRM-gebouw.

Stijn VZW is een motor om zorgorganisaties samen te brengen, om kennis, expertise en ervaring uit te wisselen

 

Mensen samen brengen om meer of betere zorg te bieden 

Paul Caes, directeur-coördinator Stijn vzw: “We waren op zoek naar een plaats waar zorgentiteiten elkaar kunnen ontmoeten en waar de gezamenlijke diensten van Stijn vzw een thuisbasis krijgen. We zochten dan ook naar een flexibel gebouw met mogelijkheid tot creatief denken en samenwerken maar tegelijk ook een rustige werkplek. Bovendien moet de locatie goed bereikbaar zijn.”


Sectoroverschrijdende samenwerking

Ook Integro vzw heeft besloten om haar gezamenlijke diensten in het Skondras-gebouw te huisvesten. Integro vzw telt 11 campussen met woonzorgcentra, assistentiewoningen, centra voor dagopvang en kortverblijf voor senioren. Op die manier kan de kruisbestuiving ook tussen zorgsectoren plaatsvinden.
Dirk Seresia, voorzitter Stijn vzw: “Stijn vzw is een motor om zorgorganisaties samen te brengen, om kennis, expertise en ervaring uit te wisselen. Om over de sectoren heen na te denken. In dit gebouw is er ruimte om dit te doen.”
 

Een gebouw met karakter

Het gebouw, ook gekend als het vroegere LRM-gebouw, is een karaktervol kantoorgebouw met uitstraling en een rijke geschiedenis in het mijnverleden. Het gebouw is door de jaren heen gerenoveerd en heeft nu een hedendaagse uitstraling en inrichting.
Een rijke geschiedenis, een stevig karakter en de blik vooruit? Dat past bij Stijn vzw. 

Het gebouw ligt naast de Kempische Steenweg op de rand van Hasselt en Zonhoven en dicht bij de Noord-Zuidverbinding en de E313 en E314. Op die manier is het gemakkelijk bereikbaar en dat is een grote troef!


Het gebouw beschikt over drie vleugels waarvan twee met een verdieping. Er zijn ook verschillende ingangen. Dit biedt de mogelijkheid om meerdere organisaties te huisvesten.
De gezamenlijke diensten van Integro vzw nemen alvast ook hun intrek.


Er zijn flexplekken maar ook rustige werkruimtes en ruimte voor overleg en opleiding.
In het hele gebouw is er ook natuurlijke lichtinval.