Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Ons zorgaanbod

Therapiehond

Ik ben Pebbles, een therapiehond. Ik woon en werk in De Witte Mol. Als je daar bent, heb je me waarschijnlijk al wel gezien. Je kan me niet missen.

20180508 Summit dWM, goesting in de toekomst (357).JPG

Van kleins af heb ik veel geleerd bij Hachiko vzw. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik niet gewoon uitgegroeid ben tot een huishond, maar na een 2-jarige opleiding afgestudeerd ben als hulphond. Nadat de verantwoordelijke binnen de Witte Mol ook bij Hachiko vzw een opleiding gevolgd had, mocht ik mee naar De Witte Mol, mijn nieuwe thuis.

Daar leef ik in leefgroep de Zavel tussen de zorggebruikers. Zij helpen mee mijn dag door te komen: ze geven me eten en drinken, ze maken mijn eigen hondentuintje regelmatig proper en gaan met mij op wandel. Maar het allerbelangrijkste is dat ik van hen heel veel liefde krijg. Ik zie hen dan ook heel graag. Ik ga veel bij hen langs voor een knuffel, een lieve blik of even spelen. Van takken of ballen die weggegooid worden en die ik mag terugbrengen word ik toch zo gelukkig! Ook kom ik soms knuffelen bij hen in het salon of bij in bed, zalig.

Maar daar stopt het niet voor mij. Ik word door verschillende meuteleden opgehaald. Dat zijn medewerkers van De Witte Mol die door de verantwoordelijke een verkorte opleiding gekregen hebben om mijn taal te begrijpen en te spreken. Met hen ga ik mee naar andere leefgroepen. Altijd heel leuk om ook op andere plaatsen en met andere mensen in contact te komen. Men is altijd heel blij als ik binnenwandel. Ook daar ga ik met wie het wil knuffelen, wandelen, spelen. Regelmatig mag ik er ook gewoon mijn ding doen. De zorggebruikers genieten er ook gewoon van de huiselijke gezelligheid. Ik kom dan gezellig mee aan hun voeten liggen, kom eens bij in de zetel of in bed, lekker genieten van elkaar. Soms mag ik ook mee naar de therapielokalen zoals de snoezelruimtes. Daar kan ik samen met de zorggebruikers genieten van allerlei geuren, kleuren en klanken. Soms mag ik eens mee op uitstap, een terrasje doen of mee op kamp, superleuk!

 ik sta elke dag paraat om zorg op maat te bieden voor zorggebruikers van De Witte Mol

Ik ben trots dat ik sommige zorggebruikers kan stimuleren om wat actiever te zijn. Als ze mij zien, kunnen sommigen zich niet houden en stappen dan wel vlotjes op mij af. Anderen kunnen bij mij hun grootste geheimen kwijt. Ik vertel na onze intieme gesprekjes nooit iets verder. En zo kan ik ook bij bepaalde zorggebruikers net zorgen dat ze rust en geborgenheid kunnen vinden.

Af en toe heb ik ook nood aan ontspanning. Hier zorgt de denkmeute voor. Zij regelen niet alleen al het praktische voor mij, ze komen mij ook regelmatig halen om me eens goed uit te leven in het bos, ravotten met andere honden, of zelfs op weekend bij hen thuis, toppie!

Ik ben dan ook heel blij dat ik in De Witte Mol terecht gekomen ben. Samen met mijn talrijke collega-begeleiders sta ik elke dag paraat om zorg op maat te kunnen bieden voor alle zorggebruikers van De Witte Mol.

Stevige poot,