Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Vrijwilligersfeest 2022

14/11/2022

VRIJWILLIGERS,  

Wat een periode hebben we achter de rug ! Een periode van afstand houden, contacten beperken, voorzichtig zijn, je gezicht verstoppen achter een masker…. Je  mocht zelfs even niet vrijwilligen in De Witte Mol. 

Maar wat zijn wij blij dat wij jullie terug mogen ontmoeten en dat WIJ jullie vandaag eens in de watten mogen leggen! 

Liefste vrijwilliger, ik hoop dat je het niet erg vind dat ik je zo meteen vergelijk met een glimworm. Ik kon kiezen voor de kaars want die geeft ook licht, energie en warmte, dat klopt. Maar een kaars is een zwak iets, ze dooft bij de minste weerstand. Als de wiek nat wordt, brandt ze niet meer. Een lichte bries en de vlam gaat uit…. Om dan nog maar te zwijgen van die kleine theelichtjes, waarop je helemaal niet kan rekenen. 

In feite is een kaars tegengesteld aan alles wat jullie als vrijwilliger zijn. Daarom past de glimworm beter. 

Ik was altijd al gefascineerd door deze kevers, groot of klein, dat maakt niet uit. ik moet mijn ogen goed opentrekken om hen te zien oplichten in de duisternis. 

Er is geen enkel ander wezen op aarde dat glimt als de glimworm, zo dacht ik, tot ik jullie vrijwilligers ontmoette. 

Ik heb jullie al eens goed geobserveerd. Jullie gaan zonder morren of knorren  voor je activiteit, je komt belangeloos helpen als je gevraagd wordt, 

Altijd bereid om inspanningen te leveren.  Jullie blijven het beste van jullie zelf geven voor onze zorggebruikers en De Witte Mol. Een windstoot, donderslag of hittegolf houdt jullie niet tegen.    

Jullie zijn uit zichzelf al positieve en constructieve mensen, die de handen uit de mouwen steken, ideeën omzetten in initiatieven, acties mee op poten zetten en ondersteunen. Dit allemaal omdat onze zorggebruikers en De Witte Mol daar beter van worden. 

Jullie beschikken over een onuitputtelijke kracht die je drijft. Duurzaam !  Het is alsof jullie terwijl jullie vrijwilligen op de ene of de andere manier een fysische en chemische reactie ondergaan, die sterkte geeft en voor een explosie van energie zorgt wat ertoe leidt dat jullie vrijwilligers stralen en glimmen, net als de glimworm. 

Wat jullie allemaal doen, vaak in de luwte, voelt uiterst aangenaam en knus aan en rolt als een warme deken over onze zorggebruikers en De Witte Mol.

Jullie zijn er altijd en dat is comfortabel. We zien jullie als lichtjes stralen en dat doet ons veel deugd.

Daarom dank je voor wat je doet. Voor de energie die je oplevert, afstraalt en die een dynamiek geeft die van onschatbare waarde is. 

Moesten we je energie kunnen aftappen, zouden we honderdduizend lampen kunnen laten branden. Dag en nacht. Vandaag, morgen, overmorgen en zo verder.  

Vrijwilliger, jij levert ons duurzame energie.   

Vanwege onze zorggebruikers en De Witte Mol,

een welverdiende Dank je wel !